الآن که متأسفانه در بعضی از مراحلِ بقیع ائمه اطهار(علیهم السلام) این جمله نوشته شد که «وَالَّذِینَ تَدْعُونَ مِن دُونِهِ مَا یَمْلِکُونَ مِن قِطْمِیرٍ»(*)؛ اینها خیال میکنند ـ معاذ الله ـ شیعه که به بقیع میرود و عرض ادب به پیشگاه ائمه(علیهم السلام) میکند اینها را مالک مستقل میداند، اینها را خالق میداند و مانند آن.
البته آنهایی که آگاهاند میدانند تشیّع منزّه از کارهای غیر توحیدی است اما عدهای را که یا جاهلاند یا متجاهل، آنها را با فریب وادار میکنند که علیه تشیّع سخنانی بگویند.
خود ائمه(علیهم السلام) فرمودند تمام کارها و تدبیرها به دست خدای سبحان است، اما خدا موجوداتی را آفرید که اینها مدبّرات امرند (یک)؛ خدا موجوداتی را آفرید، به اینها برکات و فیوضات فراوانی داد (دو).
الآن ما بسیاری از کارهایمان را با شمس و قمر هماهنگ میکنیم؛ اگر انرژی میخواهیم، نور میخواهیم، حرارت میخواهیم، برکات دیگر میطلبیم سعی میکنیم از آفتاب کمک بگیریم.
ما ـ معاذ الله ـ آفتابپرست که نیستیم، چرا مرتب به سراغ آفتاب میرویم؟
اگر جایی میخواهیم مزرعهای داشته باشیم، باغی داشته باشیم، باغداری ما، مزرعه ما سعی میکنیم محلّ نور باشد که آفتابگیر باشد؛ میوهها را آفتاب، شیرین و پخته میکند.
برکات فراوانی که در وسائل انرژی هست از آفتاب است، ما ـ معاذ الله ـ جزء صابئین نیستیم که ستاره و آفتاب را بپرستیم...
علی و اولاد علی(صلوات الله علیهم اجمعین) که هزارها برابر از شمس و قمر بالاترند، ما اگر از آفتاب نور بگیریم ـ معاذ الله ـ آفتابپرستیم؟!
اینها علم دارند، معنویّت دارند، کرامت دارند، عزّت دارند(همین برکاتی که در زیارت «جامعه کبیر» برای اینها ثابت شده است) ... ما از اینها داریم این نورها را استفاده میکنیم، این دیگر شرک نیست...
خدای سبحان آب را آفرید که رفع عطش کند، ما از آب چطوری استفاده میکنیم؟ از هوا چطوری استفاده میکنیم؟ مگر ما ـ معاذ الله ـ ماه را میپرستیم یا هوا را میپرستیم یا آب را میپرستیم؟!
آب، برکتی دارد که مشکلات ما را حل میکند ما هم به سراغ آب میرویم؛ هوا برکاتی دارد که مشکلات ما را حل میکند ما هم به سراغ هوا میرویم؛ اینها هم نورانیّت دارند، برکات دارند، درباره غفران ذنوب، حلّ حوایج و مانند اینها همین است.
دیگر «مَا یَمْلِکُونَ مِن قِطْمِیرٍ» نوشتن و کنار بقیع نصب کردن ندارد!
خود آنها -یعنی ائمه(علیهم السلام)- اوّلین موحد عالَم بودند و همین توحید را آنها منتشر کردند و همین توحید را آنها تدریس کردند؛ همین توحید را آنها ترویج کردند.
بنابراین این یا جهل است یا تجاهل!
پی نوشت:
*- و خدایانى که شما به جاى او مى خوانید حتى به اندازه پوست نازک هسته خرمایی مالک نیستند(فاطر/13)
گزیده درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/سوره فاطر، آیات 12 الی 17
کلمات کلیدی: