الآن ما شب و روز شاکر نظام اسلامی باشیم کم است
پرسش: این نظام محکم اعتقادی که پیغمبر درست کرد چرا دوام پیدا نکرد؟
پاسخ: بالأخره از خود ماها باید بپرسیم، به سوء اختیار ما بود ...
منتها حالا متأسفانه از غرب و شرق به این سرزمینها حمله کردند؛ آن وقتی که از شرق آمدند این مغولها چقدر کتابها را سوزاندند، چقدر علما را از بین بردند و چقدر حوزهها را تخریب کردند.
آنها که از آن طرف غرب حمله کردند بعضیها نقل کردند آنقدر کتابهای اسلامی را ریختند در دجله که تا مدتی میگفتند رنگ این آب، رنگ مرکّب بود! کم ما خسارت ندیدیم.
الآن ما شب و روز شاکر نظام اسلامی باشیم - که اولین ثواب را امام راحل و شهدا میبرند، بعد دیگران- کم است ... مگر این حرفها، حرفهایی بود که بشود عرضه کرد؟
الآن شما اگر یک مطلب علمی داشته باشید، امروز اگر اینجا بگویید فردا در غرب هست یا در شرق هست.
سابقاً در تعزیهها میگفتند که وقتی شهدای کربلا(سلام الله علیهم) در قتلگاه بودند این کبوترها میآمدند این بال و پرشان را خونین میکردند، به اطراف عالَم پخش میکردند و هر قطرهای که در گوشهای از زمین میافتاد آنجا مسجد میساختند، این را در تعزیهها میخواندند.
این یک تمثیل است وگرنه کبوتری نبود پر و بالش را آغشته به خون بکند؛ یعنی هر جا سخن از حق است محصول کربلاست، نه اینکه واقعاً کبوترهایی آمدند بالهایشان را خونی کردند، این خونها جایی افتاده شده مسجد.
الآن هم همینطور است، هر جا شما سخن از حق ببینید، این بیداری خاورمیانه را شما بررسی کنید -اگر این بیگانه بگذارد- محصول همان خونهای پاک شهدا و اعلامیههای امام و مراجع است.
خُب آن روز این حرفها نبود؛ کم نیست که بگویند رنگ دجله مدتی رنگ مرکّب بود! سالیان متمادی این علما -حشرشان با اولیاء- کتاب نوشتند، آن وقت که چاپ نبود.
این است که اگر کسی بخواهد قدر این نظام را، قدر شهدا را، علما را، مراجع را، مخصوصاً امام را بداند باید روی این علوم کار کند، هم خودش عمل بکند.
جهان تشنه همین معارف است، از بس آلودگی دیدند دیگر خسته شدند.
برگرفته از درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/سوره لقمان، آیات 17 الی22/ رادیو معارف/برنامه بر کرانه نور،1395/1/31
کلمات کلیدی: